Merkez bankaları yoğun bir mayıs ayına hazırlanıyor

Küresel Ekonomideki Belirsizlikler Merkez Bankalarını Zorluyor

Küresel ekonomik belirsizliklerin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) ekonomisi gibi bazı bölgelerde resesyon endişeleri ve imalat aktivitesindeki düşüş, merkez bankalarının para politikası kararlarını alırken zorlanmalarına neden oluyor. Mayıs ayı, önemli merkez bankalarının kararlarını beklemekle geçecek.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Sıkılaşma Döngüsünde

Japonya’da BoJ, ücret artışları ve güçlenen enflasyon riskleriyle karşı karşıya. Mart ayındaki toplantısında politika faizini sabit tutan BoJ, Haziran ayında faiz artışına gitmeyi planlıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Enflasyon ve Resesyon Riskleriyle Mücadele Ediyor

ABD’de Fed’in para politikası kararları merakla bekleniyor. Gümrük vergileri ve ticaret belirsizliği ekonomik görünümü kötü etkiliyor. Fed’in politika faizini Mayıs ayında sabit tutması, Haziran ayında ise faiz indirimi yapması bekleniyor.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Faiz İndirimi Yapabilir

İngiltere’de BoE’nin faiz indirimi yapması bekleniyor. BoE’nin Mayıs ayındaki toplantısında politika faizini düşürerek ekonomiyi desteklemesi bekleniyor.

Asya’da RBA, Yeni Zelanda ve Güney Kore Merkez Bankalarının Kararları Önemli

Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore merkez bankaları faiz kararları ile yatırımcıların yakından takip ettiği bankalar arasında yer alıyor. RBA’nın politika faizini düşürmesi, Yeni Zelanda’nın ise faiz indirimi yapması bekleniyor.

Mayıs ayında diğer merkez bankaları da kararlarını alacak ve küresel ekonomiye yön verecek kararlar alacak.

Related Posts

Bakan Kurum: 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İstanbul’da hasar tespit çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 18 bin 74 binayı inceledik. 16 bin 434 binanın hasarsız, 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik” dedi.

Yatırımcıları etkileyecek yeni düzenleme yolda: Son 2 gün kaldı!

Yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’deki yatırımcıları etkileyen stopaj oranlarında değişiklikler yapılması bekleniyor. Mevduat ve fonlardaki stopaj oranları yeni düzenlemeyle birlikte belirli fon türlerine göre farklılık gösterecek. Yatırımcılar, mevcut fonlarına ekleme yaparken dikkatli olmalı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir