Gedik Piliç, AB’ye İlk Tavuk İhracatını Yaptı

Gedik Piliç, Avrupa Birliği’ne İlk Tavuk İhracatını Gerçekleştirdi

Türkiye’nin önde gelen kanatlı eti üreticilerinden Gedik Piliç, Avrupa Birliği ülkelerine tavuk ihracatı yaparak büyük bir başarıya imza attı. Aynı zamanda Çin’e ihracat yapan ilk firma olan Gedik Piliç, Avrupa Birliği’ne ihracat yaparak sektörde öncü konumunu pekiştirdi. Avrupa Birliği’ne ihracat yetkisi alan Gedik Piliç, Hollanda’ya yaptığı ilk sevkiyatla Türk markaları arasında dikkat çeken bir başarı elde etti.

1968 yılından bu yana sektörde teknolojik yeniliklere öncülük eden Gedik Piliç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda Avrupa Birliği’ne kanatlı eti ihracatı yapabilen ilk firma oldu. 2025 yılı itibarıyla AB’nin TRACES NT sistemine kaydedilen kesimhaneler aracılığıyla Avrupa Birliği’ne ihracat başladı.

Gedik Piliç, Uşak’ın Eşme ilçesinde faaliyet gösteren entegre bir tesis olup, günlük 500 bin tavuk kesimi gerçekleştirerek aylık 7 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahiptir. Şubat ayında yapılan denetimler sonucunda AB’ye ileri işlem ürünleri için ihracat sürecini başlatan firma, Hollanda’ya gerçekleştirdiği ihracatla dikkatleri üzerine çekti.

Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, yaptığı açıklamada, “Gedik Piliç olarak her zaman ilklerin firması olduk. Avrupa’ya gerçekleştirdiğimiz ilk ihracatla bir kez daha ön plana çıktık. Avrupa Birliği’ne yapılan ilk ihracatımızı Hollanda’ya gerçekleştirdik ancak hedefimiz Avrupa geneline yayılarak ihracatımızı artırmak” dedi.

Osman Gedik, firmanın ileri işlem ürünlerini AB’ye ihraç ettiğini belirterek, ürün çeşitliliğini artırma hedefinde olduklarını vurguladı. Gedik Piliç’in yatırımlarına devam ederek sektördeki büyümesini sürdüreceğini ifade etti.

Gedik Piliç, Türkiye’nin kanatlı eti sektöründeki önemli aktörlerinden biri olarak, AB’ye gerçekleştirdiği ihracatla hem sektördeki liderliğini pekiştirmiş hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak. Bu başarıyla birlikte, Gedik Piliç’in marka ve ürünleri Avrupa pazarında daha geniş kitlelere ulaşarak sektördeki varlığını güçlendirmesi beklenmektedir.

Related Posts

Bakan Kurum: 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İstanbul’da hasar tespit çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 18 bin 74 binayı inceledik. 16 bin 434 binanın hasarsız, 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik” dedi.

Yatırımcıları etkileyecek yeni düzenleme yolda: Son 2 gün kaldı!

Yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’deki yatırımcıları etkileyen stopaj oranlarında değişiklikler yapılması bekleniyor. Mevduat ve fonlardaki stopaj oranları yeni düzenlemeyle birlikte belirli fon türlerine göre farklılık gösterecek. Yatırımcılar, mevcut fonlarına ekleme yaparken dikkatli olmalı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir