Türk rujlarını en çok alan ülkeler belli oldu

Türkiye’de Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Pazarı İyileşmeye Devam Ediyor

Türkiye’deki ekonomik gelişmelere paralel olarak kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında büyüme kaydediyor. Bu büyüme trendi, sektörde saç bakım ürünleri, el sabunları, dudak ve göz makyaj malzemeleri, ter önleyiciler, parfüm ve kolonyalar gibi çeşitli ürünlerin üretimine odaklanıyor.

Türk kozmetik ve kişisel bakım ürünleri endüstrisi, dünya standartlarına uygun kaliteli üretimler yaparak uluslararası alanlarda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Birçok firma, kalite yönetim sistemlerini belirleyen uluslararası standartlara uygun sertifikalarla faaliyetlerini yürütmektedir.

Ruj İhracatında Artış Devam Ediyor

Kovid-19 salgını nedeniyle kozmetik ürünlerin kullanımı azalsa da, salgın sonrasında özellikle ruj gibi makyaj ürünlerine olan talep yeniden yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin ruj ihracatı geçtiğimiz yıllarda dalgalı bir seyir izledi. Ancak 2024 yılında önceki yıla göre %17,2’lik bir artışla toplamda 35,7 milyon dolarlık bir ruj ihracatı gerçekleşti.

Ruj ihracatında ABD, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkeler talep açısından öne çıkıyor. Türkiye, bu ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ruj ihraç ederek sektördeki büyümeye katkıda bulunuyor.

İthalatta Dalgalanma Gözlemleniyor

Ruj ithalatı da ihracat gibi dalgalı bir seyir sergiliyor. Türkiye’nin ruj ithalatındaki artışlar sektördeki büyüme potansiyelini gösteriyor. 2020’den 2024’e kadar geçen dönemde Türkiye’nin toplamda 91 milyon 836 bin 402 dolarlık ruj ithalatı gerçekleşti.

Related Posts

Bakan Kurum: 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İstanbul’da hasar tespit çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 18 bin 74 binayı inceledik. 16 bin 434 binanın hasarsız, 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik” dedi.

Yatırımcıları etkileyecek yeni düzenleme yolda: Son 2 gün kaldı!

Yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye’deki yatırımcıları etkileyen stopaj oranlarında değişiklikler yapılması bekleniyor. Mevduat ve fonlardaki stopaj oranları yeni düzenlemeyle birlikte belirli fon türlerine göre farklılık gösterecek. Yatırımcılar, mevcut fonlarına ekleme yaparken dikkatli olmalı.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir