Malkara Kaşarı’na Coğrafi Tescil Başvurusu

Malkara Eski Kaşarı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili İçin Başvuracak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), “Malkara eski kaşarı”nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacak.

TTSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin, bir ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin coğrafi alanla olan bağlantısını garanti eden önemli bir kalite işareti olduğunu vurguladı.

Kentin marka lezzetlerini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Günay, Malkara eski kaşarının uluslararası alanda daha fazla tanınması hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Günay, “Ramazan çöreği için başvuru yapıldı. Şarköy sirkesi için hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Ayrıca “Malkara eski kaşarı”nın AB coğrafi işaret tescili alması için de başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yöresel ürünler açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Günay, Tekirdağ’ın da bu alanda yöresel ürünlerini ortaya çıkarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tescilli ürünlerin yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Günay, “Gezen, gören ve gastronomiye ilgi duyan insan sayısı arttıkça ürünlere olan talep de artıyor. Şehrimiz olarak bu ilgiden pay alabilmek için tarihsel zenginliğimizi ortaya çıkararak ve ürün çeşidimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ’da, kente özgü 13 tescilli ürün bulunduğunu ve bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günay, Tekirdağ köftesi, pabuç köftesi, salamura yaprağı, peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası, Karacakılavuz dokumaları, Malkara eski kaşarı, Tekirdağ soğanı, Seymen kavunu, Çorlu kuzu ciğer sarma, Küçükyoncalı keşkeği ve Tekirdağ bulamasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini hatırlattı.

Related Posts

Milyonlarca araç bir anda hurdaya çıkacak! AB’nin ELV yasası Türkiye’yi vuracak

Avrupa Birliği’nin 2026 yılında yürürlüğe koymayı planladığı yeni “Hurda Araçlar” düzenlemesi (End-of-Life Vehicles – ELV), Türkiye’nin otomotiv sektörünü kökten değiştirebilir. Sadece üreticiler ve ihracatçılar değil; yollardaki milyonlarca araç sahibi de bu dönüşümden doğrudan etkilenecek.

Türkiye’nin en büyükleri listesindeki demir çelik devi iflasın pençesinde

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden olan ve en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Sıddık Kardeşler Haddecilik finansal darboğaz nedeniyle konkordato ilan etti.

Altın, dolar, euro… Hepsi düştü, bir tek o yükseldi!

Borsada CHP Kurultayı davası rallisi yaşandı. BIST 100 endeksi dava başladıktan sonra yükselişe geçerken davadan ‘ertleme’ kararının çıkışı ile yükselişine hız kattı. Sabaha yüzde 0,54 yükselişle giren BIST Endeksi gelişmelerin etkisi ile yükselmeye …

Tatil parasına arsa alıp üzerine ev koyuyorlar: Tercihler değişti…

Ege ve Akdeniz’de 4 kişilik ailenin bir haftalık tatili 200 bin TL’ye yaklaştı. Birçok aile bu parayı vermek yerine kırsal bölgelerden arsa satın almayı tercih ediyor. İki üç yıllık tatil parasının üzerine biraz eklenip köy evi inşa ediliyor. Uzaktan çalışanlar da yaz kış bu evlerde yaşıyor.

Çin’in “sıfır” kilometre hilesi: Yeni arabaları eski olarak satıyor

Reuters’a göre, Çin’den ihraç edilen tüm kullanılmış otomobillerin ve ticari araçların yaklaşık %90’ı “sıfır” olarak adlandırılan, yani hiç kullanılmamış sıfır kilometreli yeni otomobillerdir. 2024 yılında Celestial Empire’dan 436.000 kullanılmış …

ROK ‘Kurultay Davası ertelenecek’ dedi: Borsa yükseldi, bankacılık endeksi puan arttırdı

CHP’deki kurultay iptal davası, siyaset gündemindeki yerini korurken, siyasi gelişmeler ekonomiyi de etkiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası dönüşünü gündeme taşıyan “mutlak butlan” ihtimali, dava süreciyle birlikte yatırımcıların da odağında …